SECOND MEETING IN HUNGARY

HODMEZOVASARHELYI

The second Bulgarian team wiil be travel to Hodmezovasarhelyi, Hungary. They will take part in the second project meeting "Following the waves of music around Europe". 

Учениците от 11 А и от 10 Б - Силвия, Елизабет, Емили, Кристиан и Саманта, заедно с техните учители по английски, музика и хореография ще се включат във  втората проектна среща в Унгария, която ще се проведе от 17 до 23 март 2019г.  

Партньорска среща в Унгария 


Седмицата в Унгария мина под звуците на унгарската музика и танци!

Слушахме концерт на орган в близката църква и участвахме в партньрски концерт на площада. Българската група се представи с 6 минутно изпълнение на танца "Тракийска ръченица". Запознахме се с методиката на известния унгарски композитор, фолклорист и преподавател Золтан Кодай, който допринася значително за развитието на музикалното образование  в Унгария. Участвахме в артистични, спортни и танцови семинари. Пътувахме до град Сегед, където посетихме местните катедрала и театър. Седмицата завърши с финален концерт, на които всички участници пяха и свиреха заедно унгарската песен "Tavaszi szel", а групата от "Отец Паисий" изпълни две хора - "Араб" и "Изручанка".

Въпросник - "Какво знаем за унгарската музика?" 


Унгарската среща 

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started